roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein Beleid & organisatieBeleid

Sportakkoord II: begeleidingstraject op je vereniging

In samenwerking met het NOC*NSF biedt de KNRB het Sportakkoord II aan: een vernieuwend initiatief waarbij Nederlandse Roeiverenigingen gebruik kunnen maken van persoonlijke ondersteuning op maat. Met als doel verenigingen toekomstbestendig en vitaal te maken, biedt het programma individuele clubondersteuning aan. 

Wil je weer kunnen focussen op het besturen in plaats van brandjes blussen? Streef jij naar een gezellige verenigingscultuur met en voor actieve leden waar een volwaardige plek is voor juniorenroeien? Veel verenigingen hebben de wens om hier werk van te maken, maar stuiten op een prangende vraag: “Hoe dan? We hebben al zo weinig mensen die de kar willen trekken!”. De KNRB heeft hier een oplossing voor gevonden door 1-op-1 verenigingstrajecten aan te bieden. Speciaal geselecteerde experts uit de sportwereld staan klaar met hun kennis en vaardigheden om jouw vereniging een duwtje in de juiste richting te geven.

De thema’s die tijdens deze trajecten aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

  • activeren van de leden voor meer actieve betrokkenheid (vrijwilligersbeleid); 
  • werven en behouden van junioren;
  • binden en ontwikkelen van coaches en instructeurs;
  • versterken van bestuur en commissies;
  • creëren van een gezellige en uitnodigende clubcultuur.

Het programma wordt volledig afgestemd op de behoeften van jouw vereniging, waardoor je echt werkt aan de specifieke uitdagingen waar jullie voor staan.

Het traject begint met een intake, waarbij samen met de expert een grondige analyse van de club wordt gemaakt en de hulpvraag wordt vastgesteld. Vervolgens wordt de vereniging gedurende maximaal vijf dagdelen begeleid door de gekozen expert. Het beste nieuws? Er zijn geen kosten verbonden aan dit traject. De KNRB neemt de volledige financiële verantwoordelijkheid op zich, zodat elke vereniging gelijke kansen krijgt.

De start en afronding van het verenigingstraject kunnen op elk gewenst moment plaatsvinden, vanaf 1 september 2023. De vereniging bepaalt zelf het tempo en kan het programma aanpassen aan haar specifieke planning en behoeften.

Wil je meer weten over dit unieke verenigingstraject en de mogelijkheden voor jouw roeivereniging? Neem dan contact op met Eveline van Tuinen via [email protected]. Geef je vereniging een boost richting succes en meld je aan!