roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein Bestuur en organisatieBasislicentie

Veelgestelde vragen

Op deze pagina verzamelen we alle vragen die jij als roeier of vereniging hebt. Mis je een vraag? Mail dan naar [email protected], dan helpen we je graag verder.

Algemene vragen

Wat kost de Basislicentie?

Er wordt voor de basislicentie geen extra kosten in rekening gebracht.

Past de Basislicentie binnen de regels gelet op de AVG?

Waar het inzage in persoonsgegevens betreft, mogen personen inzicht geven in hun eigen gegevens. Verenigingen hebben inzage hebben in de gegevens van hun leden waar deze van belang zijn voor de vereniging. Elke vereniging heeft immers te maken met persoonsgegevens waarmee zorgvuldig moet worden omgegaan. De AVG vormt geen belemmering.

Vragen voor jou als roeier

Is de Basislicentie een vervanging voor de Wedstrijdlicentie?

Wij merken dat een aantal verenigingen het op prijs stelt wanneer de W-licentie wordt afgeschaft bij het doorvoeren van de KNRB-basislicentie.

Daarnaast horen wij van roeiers die aan wedstrijden deelnemen, dat zij prijs stellen op de specificatie die de W-licentie biedt. Daarom zullen wij de W-licentie (voorlopig) handhaven en in gesprek gaan met de verenigingen om te komen tot een aanpak voor de W-licentie.

Vragen van de vereniging

De leden van mijn vereniging roeien geen wedstrijden, is deze basislicentie dan wel nodig?

Het gaat om een veilige en eerlijke sport. Ook mensen die geen wedstrijden roeien hebben recht op een veilige sport waarin iedereen begrijpt welke regels er gelden. Het betreft niet alleen doping. Bovendien heeft de NADO bepaald dat alle roeiers, ook recreatieve roeiers, direct gebonden moeten zijn aan deze regels.