Visual

Meerjarenopleidingsplan

De ontwikkeling van een roeier naar de top is een langetermijnproces. De KNRB streeft naar de ontwikkeling van een kwalitatief hoogwaardig, mondiaal concurrerend programma vanaf ca. 8 jaar voor het podium.

In het Meerjarenopleidingsplan Roeien is vastgelegd hoe roeiers worden opgeleid tot het vak van topsporter.

Doelstellingen van het Meerjarenopleidingsplan zijn:

  • Omschrijven van de ideale opleidingsweg voor talentvolle roeiers.
  • Praktische handleiding voor het betrokken kader in het opleidingstraject.
  • Samenwerking bevorderen en kennis delen om – vooral de jeugd, zij-instromers, studenten en transfersporters – te inspireren om enthousiast en gemotiveerd onderweg te zijn/blijven.

Toekomstige ontwikkelingen en opgedane kennis en ervaring zullen vragen om periodieke bijstelling van het plan. De komende jaren zal het Meerjarenopleidingsplan verder ontwikkeld worden met input van alle geledingen binnen de KNRB en andere experts.

Herijking Talentprofielen

Naar aanleiding van de herijking van de NED competitive standard times zijn nu ook de KNRB Talentprofielen aangepast. Voor de dimensie Techniek (bootsnelheid) zijn de nieuwe SB CSTgebruikt als normwaarde ā€œPā€ voor de tweezonder en de skiff. Op basis van de internationale benchmark zijn in de dimensie Fysiek ook de normwaarden van de 2k ergometertijden aangepast.

De talentprofielen zijn te vinden op pagina 9 tot en met 11 in de tabellen van het MOP (zie downloads).

Sponsoren en partners KNRB