Nationale tocht Aangepast Roeien

Ieder jaar staat er een nationale roeitocht voor roeiers met een beperking op de roeikalender. Op deze dag worden vaak twee tochten uitgezet. Een lange tocht van ongeveer 15 km en een korte tocht van 8 km. De tocht wordt gevaren in wherry’s en gestuurde C4-en. Aan het einde van de middag wordt soms voor de liefhebbers een wedstrijd gehouden. De dag wordt meestal afgesloten met een maaltijd.

De Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR) is een andere roeitocht dan de reguliere roeitochten. Dat wordt direct duidelijk als de roeiers het vlot op komen. Niet iedere roeier stapt gemakkelijk de boot in. Roeiers in een rolstoel worden aan boord geholpen soms met behulp van een tillift. En wie wel zelf aan boord kan, maar toch wat meer balans nodig heeft, klimt over een plank de boot in. Zo kunnen ook mensen die een beetje extra hulp nodig hebben, toch lekker mee sporten.

De Nationale tocht Aangepast Roeien wordt in 2018 georganiseerd op 1 juni door Roeivereniging De Zaan.
uitnodiging Nationale Roeitocht Aangepast Roeien 2018

NAR 2017
Op 30 juni 2017 wordt de NAR georganiseerd door de Stichting Gehandicaptenroeien Dordrecht en Omstreken in nauwe samenwerking met de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging. De tocht wordt georganiseerd vanuit de roeivestiging aan het Wantij. Aangepaste toiletten, liften, een speciaal vlot en instapbeugel zijn op de locatie beschikbaar.
Er zijn 2 tochten namelijk  een tocht  van ca  6 km – 1,5 uur door de Dordtse Stadshavens en een tocht  van ca 10 km – 2,5 uur door een stukje van de Biesbosch.Tussendoor wordt u in de soos een kopje koffie, soep en broodjes aangeboden. De kosten bedragen  EUR 12,50 per deelnemer.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen bestaat de mogelijkheid om een wherry/C 3X+-4X+ van SGD&O / Dordtsche te lenen tegen een vergoeding van EUR 12,50 per tocht.
Op de site www.gehandicaptenroeien.nl staat een inschrijfformulier, wat u op de pc kunt invullen en automatisch verzenden. Lukt dit niet? Stuur ze een berichtje en ze mailen een papieren exemplaar!

 

 

 

Sponsoren en partners KNRB