Nationale tocht Aangepast Roeien

Ieder jaar staat er een nationale roeitocht voor roeiers met een beperking op de roeikalender. Op deze dag worden vaak twee tochten uitgezet. Een lange tocht van ongeveer 15 km en een korte tocht van 8 km. De tocht wordt gevaren in wherry’s en gestuurde C4-en. Aan het einde van de middag wordt soms voor de liefhebbers een wedstrijd gehouden. De dag wordt meestal afgesloten met een maaltijd.

De Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR) is een andere roeitocht dan de reguliere roeitochten. Dat wordt direct duidelijk als de roeiers het vlot op komen. Niet iedere roeier stapt gemakkelijk de boot in. Roeiers in een rolstoel worden aan boord geholpen soms met behulp van een tillift. En wie wel zelf aan boord kan, maar toch wat meer balans nodig heeft, klimt over een plank de boot in. Zo kunnen ook mensen die een beetje extra hulp nodig hebben, toch lekker mee sporten.

NAR 2017
Op 30 juni 2017 wordt de NAR georganiseerd door de Stichting Gehandicaptenroeien Dordrecht en Omstreken in nauwe samenwerking met de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging. De tocht wordt georganiseerd vanuit de roeivestiging aan het Wantij. Aangepaste toiletten, liften, een speciaal vlot en instapbeugel zijn op de locatie beschikbaar.
Er zijn 2 tochten namelijk  een tocht  van ca  6 km – 1,5 uur door de Dordtse Stadshavens en een tocht  van ca 10 km – 2,5 uur door een stukje van de Biesbosch.Tussendoor wordt u in de soos een kopje koffie, soep en broodjes aangeboden. De kosten bedragen  EUR 12,50 per deelnemer.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen bestaat de mogelijkheid om een wherry/C 3X+-4X+ van SGD&O / Dordtsche te lenen tegen een vergoeding van EUR 12,50 per tocht.
Op de site www.gehandicaptenroeien.nl staat een inschrijfformulier, wat u op de pc kunt invullen en automatisch verzenden. Lukt dit niet? Stuur ze een berichtje en ze mailen een papieren exemplaar!

 

De tocht werd in 2016 nar-2016georganiseerd door Roeivereniging Cornelis Tromp (Hilversum). Cornelis Tromp bestond tachtig jaar en heeft van de NAR een echt feest gemaakt. 14 verenigingen namen deel met in totaal 130 roeiers in 31 boten. Er waren een 8 en een 16 km tocht georganiseerd. Onderweg was er een lunch gelegenheid waar men in alle rust van het mooie weer en de prachtige omgeving kon genieten. Bij terugkomst was er tijd voor thee, een drankje en muziek van een zeemanskoor en volgde nog een heerlijk Indonesisch buffet.

NAR 2017
De commissie aangepast roeien zoekt ieder jaar een vereniging die deze tocht wil organiseren. De tocht van 2017 wordt op 30 juni georganiseerd in Dordrecht. Kijk voor informatie op hun site. http://www.gehandicaptenroeien.nl/nieuws/nationale-tocht-aangepast-roeien-2017/

 

Sponsoren en partners KNRB