Nationale tocht Aangepast Roeien

Ieder jaar staat er een nationale roeitocht voor roeiers met een beperking op de roeikalender. Op deze dag worden vaak twee tochten uitgezet. Een lange tocht van ongeveer 15 km en een korte tocht van 8 km. De tocht wordt gevaren in wherry’s en gestuurde C4-en. Aan het einde van de middag wordt soms voor de liefhebbers een wedstrijd gehouden. De dag wordt meestal afgesloten met een maaltijd.

De Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR) is een andere roeitocht dan de reguliere roeitochten. Dat wordt direct duidelijk als de roeiers het vlot op komen. Niet iedere roeier stapt gemakkelijk de boot in. Roeiers in een rolstoel worden aan boord geholpen soms met behulp van een tillift. En wie wel zelf aan boord kan, maar toch wat meer balans nodig heeft, klimt over een plank de boot in. Zo kunnen ook mensen die een beetje extra hulp nodig hebben, toch lekker mee sporten.

In 2019 organiseert RV Rijnland de NAR op zondag 2 juni op het Rijn-Schiekanaal. Nadere informatie: E aangepastroeien@rvrijnland.nl en de website www.rvrijnland.nl

Roeivereniging De Zaan organiseerde een zeer geslaagde NAR in 2018. Foto’s en een filmpje kunt u vinden op hun site.