roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport Senioren (18-27 jaar)

Senioren op een algemene vereniging

Voor senioren is er een breed aanbod aan wedstrijden en evenementen. Bij elk niveau en elke ambitie zijn er wedstrijden te vinden die daarbij passen. Een overzicht daarvan vind je op deze pagina.

Aanbod

ROW wedstrijden

Roeiontmoetingen met wedstrijdkarakter (ROW) is de naam voor de reguliere wedstrijden die overal in Nederland worden georganiseerd. Jouw vereniging organiseert waarschijnlijk ook zo’n wedstrijd.

Nationale achtervolgingswedstrijden

Van september tot en met maart vinden er nationale wedstrijden plaats op rivieren en kanalen door heel Nederland. Dit zijn wedstrijden over een afstand langer dan 2500 meter waar je met een startverschil achter elkaar wordt weggestart. De uitslag wordt opgesteld aan de hand van hoelang alle deelnemers over het parcours hebben gedaan.

Nationale Boord-aan-Boord-wedstrijden

Van april tot en met juli vinden nationale wedstrijden plaats op een brede kanaal of op van de wedstrijdbanen van Nederland. Dit zijn wedstrijden waar je naast elkaar een wedstrijd roeit over 2000 meter. Je wordt tegelijk weggestart en wie het eerst over de finish komt heeft gewonnen.

Toertochten

Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 50 toertochten georganiseerd waarvoor je met een ploeg kunt inschrijven. Op verenigingsniveau worden ook vaak toertochten georganiseerd. Een overzicht van alle toertochten vind je op de KNRB-toerkalender.

Lees hier meer over de verschillende wedstrijdvelden en type wedstrijden.

Waar moet ik op letten?

Contactinformatie

Commissies

Voor elke roeivorm is er een ondersteundende commissie. Kijk hiervoor op de overzichtspagina van de roeivormen of de commissie pagina.

KNRB sportparticipatie

Het seniorenroeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris infrastructuur en innovatie Feike Tibben.