roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport Senioren (18-27 jaar)

Studenten Competitieroeien & bokalen

Als studentenroeier doe je mee aan competitiewedstrijden waar je strijd voor verschillende bokalen. De wedstrijden worden georganiseerd door onafhankelijke wedstrijdorganisaties. De competitiecommissie stelt de kalender van wedstrijden op en organiseert de bokalen.

Wedstrijden en bokalen voor studenten roeiers

Voor elk niveau, van beginner tot ervaren roeier zijn er competitiewedstrijden en bokalen. Op de competitiewedstrijden wordt niet alleen geracet, enkele competitiewedstrijden organiseren ook een feest.

Lees hier meer over de verschillende wedstrijdvelden en type wedstrijden.

Onervaren: bakboord & stuurboordbokaal

De NSRF Onervaren C4+ Competitie is dé competitie voor eerstejaar competitieroeiers. Deze bestaat uit de Bakboord bokaal, Stuurboord bokaal en het Klassement. Je kunt aan een van deze competities deelnemen met een ploeg van 7 roeiers. De Stuurboord & Bakboord Bokaal bestaan beide uit 6 leuke wedstrijden en wordt gestart door het overgrote gedeelte van de eerstejaars competitieroeiers. Voor onervaren ploegen die wat harder trainen is er binnen de Bakboord- en Stuurboordbokaal de Top C4. Dit klassement bestaat uit7 wedstrijden. 

Ouderejaars competitie

Als ouderejaars competitieroeier kun je verschillende bokalen starten. Ongeveer voor elk nummer bestaat er een bokaal. Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om aankomend jaar te gaan scullen? Dan kun je in de skiff starten, maar ook de dubbeltwee of dubbelvier is een optie. Naast de scull-bokalen hebben we ook verschillende bokalen waarin wordt gestart in een boord-nummer.

Andere wedstrijden

Naast competitiewedstrijden worden ook veel andere wedstrijden georganiseerd. Bijvoorbeeld wedstrijden georganiseerd door algemene verenigingen in de buurt van je studentenvereniging.

Als studenten competitieroeier kun je aan al deze “ROW-wedstrijden” mee doen m.u.v. nationale wedstrijden.

Waar moet ik op letten?

  • Check of je een onervaren of ervaren roeier bent, volgens de reglementen.
  • Als je deelneemt aan een nationale wedstrijd, mag je dat seizoen niet meer deelnemen aan velden voor studenten competitieroeiers. 
  • Voor de deelnamen aan wedstrijden en evenementen moet je W-licentie aanvragen.

Contactinformatie

Competitiecommissie

De commissie competitieroeien organiseert de bokalen, begeleid de competitiewedstrijden en ondersteunt de verenigingsbestuursleden verantwoordelijk voor (studenten) competitieroeien. Deze commissie is onderdeel van de commissie wedstrijden. In deze commissies zitten vertegenwoordigers van de NSRF, competitiewedstrijden en studentenverenigingen.

KNRB sportparticipatie

Het studenten competitieroeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris wedstrijden.