roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Over KNRB Commissies

Diversiteit en inclusie

De doelstelling van de commissie is het stimuleren van diversiteit en inclusie in de roeisport, zodat iedereen kan deelnemen op basis van gelijkwaardigheid. Onderzoek, communicatie en activatie zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Wil je meedenken of praten, meld je dan aan voor de denktank!

Commissieleden

Anne Sauer 
Eline Wilmink (voorzitter)
Ilayda Bilgin
Isabelle van Rijn 
Leonie Schuur 
Maarten Veld 
Nenya Jochemsen (voorzitter) 
Roos de Jong 
Sanne Dijkstra
Yumiko van Diest

Betrokken bestuurslid: Secretaris
Betrokken medewerker: [email protected]

Email: [email protected]

Informatie voor verenigingen

Alle informatie voor verenigingen over het thema Diversiteit & Inclusie is te vinden op deze pagina.

Workshoptraject Diversiteit & Inclusie

De KNRB Diversiteit & Inclusie commissie organiseert dit jaar in samenwerking met D&I-expert Valérie van Kemenade een workshop-serie voor leden van verenigingen die aan de slag willen met deze thema’s op de vereniging. 

Trajectbegeleiding ‘Onze club is van iedereen’

In 2023 is NOC*NSF het beleidsprogramma “Onze club is van Iedereen” (OCIVI) gestart. Het doel van het programma is om inclusie in sportclubs te bevorderen en discriminatie tegen te gaan. De KNRB is aangesloten bij het OCIVI programma, wat betekent dat alle geïnteresseerde roeiverenigingen gebruik kunnen maken van het traject.

LHBTI+ Toolkit

Deze toolkit, aangeboden door de KNRB, is een handreiking naar roeiverenigingen die zich actief willen gaan inzetten voor de diversiteit en inclusie van leden die vallen binnen de LHBTI+ gemeenschap.

KNRB onderzoek: Diversiteit & Inclusie in de roeisport

In de zomer van 2021 is er een enquête uitgezet in de roeiwereld met als doel de diversiteit en inclusie (of het gebrek hieraan) in de roeiwereld in kaart te brengen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om alle resultaten van het onderzoek zorgvuldig en volledig uit te werken en te presenteren, met dit onderzoeksrapport als resultaat.

Intentieverklaring

Veel verenigingsbesturen en organisaties in de roeiwereld tekenden het al: de intentieverklaring waarmee we ons sterker gaan maken voor meer diversiteit en inclusie in de roeisport. Onderschrijf je als vereniging of organisatie ook deze intentie? Mail naar [email protected].

KNRB Campagne: ‘Woorden raken. Ook die van jou’

Samen met Draes Film Agency maakte de KNRB een videocampagne gericht op bewustwording. Mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation zijn de video’s het startschot voor meer content op dit onderwerp.