Junioren

Ben je nog geen lid van een roeivereniging en wil je graag weten of roeien een sport voor jou is? Kijk dan eens op de pagina: Wat is roeien? Of zoek een vereniging bij jou in de buurt via de verenigingszoeker.

Evenementen
Jaarlijks organiseert de KNRB het Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK), hier kun je samen met jouw klasgenoten aan deelnemen.
Ook biedt een aantal verenigingen jeugdkampen aan onder andere Triton, Laga, Aegir, Argo en Vidar. Zo kan je in de zomer extra veel het water op als je dat leuk vindt.

Jeugd- en juniorencompetitie.
De competitie bestaat uit een serie regionale wedstrijden voor jeugd (t/m 14 jaar) en junioren (15 t/m 18 jaar). Junioren die deelnemen aan nationale 2 km wedstrijden zijn uitgesloten voor deelname. De competitie wordt regionaal georganiseerd met een landelijke finale dag, in 2018 tijdens de Orca Competitie Slotwedstrijden op 23 en 24 juni op de Bosbaan. De uitslagen en foto’s van deze wedstrijd vindt u hier.

Beter leren roeien
Wil je nog beter leren roeien, dan kun je een vaardigheidsproef doen.

Toproeien
Wil je weten wat je moet doen om in het Aegon Nationaal RoeiTeam te komen, neem dan een kijkje bij het onderdeel talentontwikkeling.